Nem Tahminleri

Değer Türü En Düşük | Ortalama | En Yüksek

Gün 1. Gün | 2. Gün | 3. Gün


En Düşük 1. Gün

Bitkilerin nem istekleri tür ve çeşitlerine göre değişmekle birlikte genel olarak %60-80 civarındadır. Yüksek nispi nem meyve kabuklarının incelmesine, meyvelerin sulu ve yumuşak, sebzelerin gevrek ve iri olmasına , mantari hastalıkların çıkmasına, şiddetinin artmasına, tozlanmanın engellenmesine, hasadın gecikmesine ve ürünlerin depolama sürelerinin kısalmasına neden olur. Düşük nispi nem bitkilerden olan( transpirasyon) su kaybını artırır, uzun süre devamı halinde bitkilerde solgunluğa neden olur, meyve iriliğini olumsuz etkiler ve meyve kabuğunun kalınlaşmasına neden olur.



Dünya Meteoroloji Teşkilatı - WMO Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi - ECMWF Avrupa Meteoroloji Uyduları İşletme Teşkilatı - EUMETSAT WMO Dünya Hava Tahmini Bilgi Servisi WMO Kuvvetli Hava Olayları Bilgi Merkezi Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı

TSE 9000 Akreditasyon Sertifikası Bu site görme engelli dostudur Devletin Kısayolu Ulusal Ulaştırma Portalı T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)

©MGM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1998-2014

27

Kütükçü Alibey Caddesi No:4 06120 Kalaba, Keçiören/ANKARA TEL:+90 312 359 75 45 FAKS:+90 312 360 25 51